zondag 23 december 2012

Maskers

Wat is een betere ontstresser dan een masker?
Het maakt je helemaal zen of geeft je juist meer energie. Het bestrijdt puisten of hydrateerd je huid. Je hebt oneindig veel verschillende soorten maskers. Je kan ze "kant en klaar" kopen maar ik maak ze liever zelf, dan weet je wat je smeert en heb je geen last van chemische stoffen. Hier heb je een aantal zelfgemaakte  maskers, binnenkort komt er ook een review over gekochte maskers. We hebben ze als eerste onderverdeeld in 2 categorieën: Haarmaskers, gezichtsmaskers.



Haarmaskers    

bron  
Regelmatig een haarmasker gebruiken kan nooit kwaad. Maar gebruik het ook niet te vaak! Anders wordt je haar er helemaal aan gewend en kan het niet meer zonder! (Je kan het vergelijken met roken)
Vooral voor mensen die hun haar regelmatig kleuren,stijlen of föhnen is een maskertje geen overbodige luxe.
Haarmaskers kan je heel makkelijk maken. Hier heb je enkel receptjes en voor welk type haar ze geschikt zijn:

Tip! Als je je haar inwikkelt in aluminiumfolie trekt het masker beter in en dan kan je geen vervelende plekken achterlaten!!

Masker voor krullen:
-Honing
-2 eieren
-2EL olijfolie
-2EL argane olie
Klop het ei los en voeg de rest toe tot het een egaal mengel wordt. Verdeel het lekker dik over je haar en laat het 3u zitten. Was het dan uit met shampoo en conditioner. Het maakt je krullen mooi glanzend.

Masker voor gekleurd haar:
-1 ei
-1EL olijfolie
-1/4 komkommer
Snij de komkommer en doe hem in de blender. Heb je geen blender? Een staafmixer of een vork is een goed alternatief! Voeg het ei en de olijfolie toe en maak er een papje van. Breng het aan op je haar en laat het 30minuten intrekken. 

Masker voor beschadigd haar:
-Olijfolie (hoeveelheid hangt af van je haar)
Masseer je haar in met olijfolie en laat het zolang zitten als je wilt. Hoe langer je het erin laat hoe een beter resultaat! Maar gebruik ook niet te veel want dan wordt je haar vettig. Was het daarna uit met shampoo, soms een 2e keer.


Gezichtsmaskers

Een gezichtsmaskertje kan nooit kwaad. Afwisseling ook niet! Je huid is helaas niet altijd hetzelfde. Het kan zijn dat je in de zomer een heel vette huid hebt of in de winter juist een heel droge. Of als je weer een puistenaanval hebt kan je ook best een "gespecialiseerd" maskertje gebruiken. Weet je niet wat voor huid je hebt? Kijk dan even naar deze site!

Gezichtsmasker voor een droge huid:
-1 aardappel
-1 eierdooier
-1 glas melk
Kook de aardapppel met schil. Pel daarna de schel eraf en prak hem fijn. Voeg de eierdooier en melk toe. Roer goed en verwarm het 'au bain marie' (in een kommetje dat in een pot met warm water staat)
Breng het masker aan als het nog warm is, leg een warme doek op je gezicht en laat het zo'n 20min zitten. Spoel het vervolgens af met eerst warm water en dan koud water.
Het masker zorgt voor een goede reiniging van je droge/vermoeide huid en maakt hem weer lekker soepel.

Masker voor een normale huid:
-1/4 komkommer
-2el honing
Plet de komkommer en roer de honing erdoor.
Breng het op je gezicht aan en masseer het even in. Laat het 15min zitten. Spoel het af met warm water,  maak het schoon met een doek gedrenkt in warme melk. Spoel het als laatste af met koud water.
Het verfrist je egale huid.

Masker voor een vette huid:
-1 banaan (best een rijpe)
-1tl honing
-1 appelsien of limoen
Prak de banaan fijn. Voeg de honing toe en roer tot het een gladde massa is.
Doe er wat sap van de appelsien of limoen bij en roer alles even goed door.
Breng het aan op je gezicht maar niet te dicht bij je ogen! Spoel het masker er na 15min af met warm water.
Het ontspant je huid en verfrist je huid.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten